RK POREČ TREĆI U PREMIJER LIZI

Rukometaši Poreča treća su momčad Hrvatske. U Ligi za prvaka nalaze se odmah iza PPD Zagreba i Nexea što je najveći uspjeh kluba u povijesti. U posljednjem kolu zaslužno su slavili nad Sesvetama 28:24 (16:13) te tako osigurali brončanu medalju, ali i mjesto u Europi. Liga za prvaka tako je zaključena s pet pobjeda i pet poraza.

Sesvete su u Poreč stigle u nešto oslabljenom sastavu, odmarajući poneke igrače za polufinale Kupa Hrvatske, ali i dalje s dobrim pojedincima na pozicijama. Poreč je u utakmicu ušao oprezno i ozbiljno jer je utakmica donosila treće mjesto u Prvenstvu Hrvatske. Sam start je izgledao odlično, dva tri brza gola i dvije obrane vratara odvele su Poreč na 3:0 u 6. minuti. No, ubrzo su Sesvete pokazale da neće biti lako i uzvratile te preko Davora Gavrića i Josipa Eugena Žaje prvo poravnale na 5:5, a zatim i prešle u minimalno vodstvo.

Poreč se u napadu mučio, ali se sve vratila na svoje nakon 15. minute. Luka Moslavac s dva uzastopna zgoditka vraća prednost na 8:7, a na +3 povećava Matej Medved. I ta se razlika održala sve do odlaska na odmor kada je na semaforu stajalo 16:13.

Drugo poluvrijeme bolje je otvorio Poreč koji je bio efikasan u napadu, ali i čvrst u obrani. U samo 10. minuta Poreč je pobjegao na +8 (22:14). Mlađi igrači Sesveta kojima je u tom trenutku dao priliku Silvio Ivandija nisu mogli pratiti tempo, no nakon 45 minute u igru su ušli i mladi igrači Poreča stoga se rezultat malo izravnao. Gostujuća momčad uz golove Tina Bakovića i Josipa Topića smanjila je zaostatak stoga je nakon 60. minuta bilo 28:24.

Kod Poreča najefikasniji bio je Filip Glavaš s osam pogodaka, pet je dodao Matej Medved, a na vratima je Ivan Vekić upisao deset obrana, dok je Erik Krbavčić upisao šest obrana. Sesvete je predvodio Josip Topić sa sedam zgoditaka,a na vratima su Brezinšćak i Kahlina upisali šest obrana zajedno.

‘’Čestitam svojim momcima na pobjedi i trećem mjestu u Prvenstvu Hrvatske. Sezona je bila izazovna, ali zadovoljan sam kako smo sve odradili. Svoj cilj smo na kraju ispunili i mogu samo reći da sam ponosan na svoje dečke. Imali smo problema s ozljedama, nekoliko samoizolacija, ali u svakoj utakmici smo davali sve od sebe na terenu’’, rekao je trener Ilija Lovrinović.

Liga za prvaka, 10. kolo:
Poreč – Sesvete 28:24 (16:13)

Poreč: Krbavčić 6 obrana (6+0), Vekić 10 obrana (10+0); Muranović 1, Medved 5, Petrov, Moslavac L. 4, Malinarich 1, Rađaković, Čipraka, Plovanić 1, Radunović, Moslavac K. 2, Ikanović 2, Vinković 2,, Glavaš 8, Ljubić 2
Sedmerci: 1/1
Isključenja: 6 minuta (Petrov 2, Rađaković 2, Čipraka 2)

Sesvete: Brezinšćak 3 obrane (3+0), Kahlina 3 obrane (3+0); Baković 2, Topić 7, Žaja 4, Baković 3, Gotal 1, Marić 1, Zajec, Štrković 1, Gavrić 4, Fučkar 1, Stanić, Finek
Sedmerci: 4/4
Isključenja: 2 minute (Topić 2)