ODIGRAN TURNIR REGIONALNIH SELEKCIJA

Grad Đurđevac bio je domaćin Turnira regionalnih reprezentacija igračica rođenih 2004./2005.  koji se održao od 06. do 07. travnja 2019. godine u organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza.

U dva dana odigrano je 16 utakmica i sve igračice dobile su šansu prezentirati svoje vještine na rukometnom terenu. Ukupno je bilo prisutno 131 igračica iz svih regija koje su izabrali regionalni suradnici. Cjelokupne troškove organizacije turnira snosio je Hrvatski rukometni savez, a sve u cilju podizanja kvalitete rada sa igračicama i rano prepoznavanje talentiranih igračica.

Ova generacija djevojaka ima svoje prvo Europsko prvenstvo 2021. godine te je HRS započeo predselekciju svih talentiranih igračica u Hrvatskoj.

Okupile su se reprezentacije iz 8 hrvatskih regija koje su vodili istaknuti treneri, a ujedno i regionalni suradnici, među kojima je i selekcija Istre.

Slijedeće okupljanje djevojaka biti će na završnici za mlađe kadetkinje u Poreču od 13. do 16. svibnja 2019. te nakon toga na Kampu HRS-a u Zadru gdje će se također vršiti daljna selekcija igračica. Svim sudionicima turnira prezentiran je Kamp HRS-a u Zadru te prednosti rada s najboljim rukometnim trenerima za mlađe dobne skupine te mogućnosti praćenja i napredovanja kroz sudjelovanje na službenom kampu Hrvatskog rukometnog saveza.

Instruktorica HRS-a Lidija Bojić-Ćaćić održala je  sastanak sa svim regionalnim suradnicima i trenerima regionalnih selekcija te je naglašeno da Turnir regija treba postati tradicionalan. Naglasili  su da samo ulaganje u ženski rukomet te podizanje kvalitete rada i broja treninga u rukometnim klubovima može unaprijediti  ženski rukomet.