RK POREČ JEDINI PRESTAVNIK ISTRE NA ZAVRŠNICI PH ZA U 17

Mladi rukometaši Poreča poraženi su na otvaranju završnice Prvenstva Hrvatske od Valpovke rezultatom 27:18 (13:11). Iako su igrači Matije Rađakovića dobro ušli u susret nisu mogli dugo pratiti tempo protivnika koji je u drugom poluvremenu pobjegao Poreču i sigurno priveo susret kraju.

Sljedeći susret Poreč igra već sutra ujutro, u 8 sati, kada će snage odmjeriti s Rugvicom.

Porečani su sjajno otvorili susret, preko Ariana Lugara poveli 3:1, a zatim uz sjajnu obrani i obrane vratara održavali pobjegli na +3. No, došlo je do pada koncentracije nakon 13. minute utakmice što je Valpovka iskoristila da smanji zaostatak pa i izjednači na 8:8. Porečki sastav krenuo je griješiti u napadu, a Valpovka se dodatno odvojila na +3 (13:10). Do odlaska na odmor Poreč je smanjio minus na 11:13.

Otvaranje drugog poluvremena donijelo je preslikanu igru i Valpovka je održavala svoja tri gola prednosti. Poreč je u deset minuta postigao tek dva gola (Luka Malinarich i Petar Brkić), dok je za to vrijeme Valpovka bila sigurna u gotovo svakom napadu. Pa je tako u 36. minuti na semaforu stajalo velikih 20:14 za njih da bi na kraju slavili s +9 (27:18).

Najefikasniji kod Poreča bio je Arian Lugar s pet pogodaka, a njih četiri dodali su Kristijan Popović i Petar Brkić. Valpovku je do slavlja vodio Marko Bajan s osam zgoditaka.

Završnica PH, skupina C, 1. kolo:
Valpovka – Poreč 27:18 (13:11)

RK Poreč: Krivičić, Stjepić, Popović T., Popović K., 4 Cvek 2, Kolar, Malinarich 1, Muranović, Lugar, 5 Bažon, Knapić, Brkić 4, Pratljačić, Korpar 1, Peloža, Boka 1