POVRATAK SENIORSKOG RUKOMETA U BUJE

Rk Buje 53 u sklopu 3. HRL Zapad odigralo je sa Rk Ogulinom prvu seniorsku utakmicu nakon više od destljeća pauze.

Nakon mnogo godina pauze seniorski rukomet večeras se vratio u Buje. Naime, u prvom kolu 3. HRL Zapad Rk Buje 53 ugostio je momčad iz Ogulina. Za domaćine iz Buja nastupali su dečki u rasponu od 14 do 16 godina koji su potekli iz bujske škole rukometa koja već godinama ostvaruje vrlo dobre uspjehe u mlađim kategorijama. Iako su još mladi i neiskusni igrači domaće ekipe su u tijekom utakmice više puta lijepim potezima i golovima pokazali da se u toj maloj sredini ozbiljno trenira te da će se za nekoliko u Bujama igrati ozbiljan rukomet.

Iako su pokazali veliku borbenost i želju za dokazivanjem, manjak snage i iskustva te velika razlika u godinama u odnosu na protivničku momčad bio je presudan i igrači Buja nisu uspjeli upisati i prve bodove u premijernoj utakmici ove nove generacije. Naime, Ogulin je pobjedio rezultatom 22:34 (10:19).

Za ekipu iz Buja nastupali su: Cernnogoraz, B. Dragić, Goleš, Žalac 6, T. Dragić, Paradžiković 5, Kojčinović 2, Antonini 2, Gjini 1, Balazin, Jergović, Peruško 5, Šverko 1.

Trener: Sergej Martinović

RK Ogulin: Kucinic, Stipetić 9, Drašković 5, Matijašić 1, Marinić, Turković 7, Francetić, M. Poljak 2, A. Poljak 10, D. Stipetić.

Trener: Dubravko Dragičević

Preuzeto: Hrvatski rukometni portal