ISTARSKI SPORT NA SPORTSKOJ TV

Sportska televizija Zagreb s nacionalnom koncesijom u suradnji sa Savezom sportova Istarske županije i Istarskom županijom pokrenula je zanimljivi projekt, specijalnu emisiju pod nazivom „Sport u Istarskoj Županiji“. Prva emisija kreće 27. siječnja (nedjelja) u 10 sati i donosi razgovor s Mladenom Pavićevićem, predsjednikom Saveza Sportova Istarske županije te reportaže o rukometnom Premijer ligašu RK Rudan Labin, Plivačkim klubovima Pula i Arena te košarkašicama Pule Črnja toursa. Termini reprize su utorak 29.siječnja u 19,30 i petak 1.veljače u 8,oo sati . Emisija „Sport u Istarskoj županiji“ ići će jednom mjesečno u trajanju do 30 minuta svake četvrte nedjelje u mjesecu u 10 sati.

Tim povodim glavni urednik Sportske TV Jura OZMEC je rekao:

-Iznimno mi je drago da smo s istarskim županom i agilnim ljudima u istarskom sportu vrlo brzo dogovorili emisiju o sportu u Istarskoj županiji. Važno je da se ljudi informiraju o tome kako se sportaši koji treniraju i nastupaju tu, kod njih u susjedstvu snalaze, kakve probleme imaju, koliko im lokalna zajednica pomaže. U Istri, rekao bih, to je čak i naglašenije nego u nekim drugim dijelovima. Naime, Istra doista cijele godine pruža mogućnosti bavljenja sportom, a znamo da i mnogi stranci, primjerice biciklisti ovamo dolaze. No, to nije tema, tema je lokalni sport. Mnogi su veliki hrvatski sportaši poniknuli baš u lokalnim dvoranama, na lokalnim stadionima ili bazenima. Ovo je emisija o njima, ali i o onima koji će to tek biti, jer skrb o sportu je skrb i o mladima, o onima koji dolaze. Hvala Županiji koja je našla interes da se i kroz nacionalni sportski kanal pokažu cijeloj Hrvatskoj kako dobro rade, rekao je glavni urednik Sportske TV Jura Ozmec.

Zadovoljan novim projektom je i Mladen PAVIĆEVIĆ, predsjednik Sportske zajednice Istarske županije koji kaže:

– Dugogodišnji predani rad uz bezrezervnu podršku čelnika Istarske županije Sportska zajednica Istarske županije odlučila je promovirati pokrenuvši ovaj medijski projekt sa Sportskom televizijom Zagreb kao nacionalnim kanalom. Njime ćemo upoznati gledatelje u Hrvatskoj s radom, načinom rada i rezultatima koje postižu naši klubovi i sportaši svih uzrasta na čelu sa sportašicama i sportašima seniorima. Također, kroz ovu emisiju želimo prikazati uvjete u kojima sportaši u Istri rade, dakle s vrlo kvalitetnom sportskom infrastrukturom – stadionima, sportskim dvoranama, igralištima, pješačkim i biciklističkim stazama. Približiti ćemo javnosti sportske manifestacije nacionalnog i međunarodnog karaktera koje se tradicionalno održavaju u Istri u organizaciji naših klubova. U prvoj emisiji vidjet ćete i prvi javni gradski bazen u Istri kojeg je Grad Pula podario svojoj djeci i građanima. Istra vjerojatno u Hrvatskoj ima najviše bazena što otvorenih, a što zatvorenih, ali ovo je prvi javni gradski bazen. Očito je da smo prepoznati u svojem radu te ćemo rado kroz emisiju o sportu u Istarskoj županiji približiti podijeliti s drugim našim sportašima širom Hrvatske naša iskustva. Osim toga ovim projektom polusatnih mjesečnih emisija želimo roditeljima i djeci u Istri, a i u cijeloj Hrvatskoj prikazati koliko je sport potreban za razvoj djece u zdrave pozitivne osobe s pozitivnim radnim i životnim navikama. Želimo im ovom televizijskom emisijom „Sport u Istarskoj županiji“ prikazati da za bavljenje sportom imaju danas u Istri izvrsne uvjete i najviše standarde u sportskim objektima te da mlade sportaše treniraju educirani treneri.

Pod produkcijskom palicom puljanina Bojana Prusca emisiju „Sport u Istarskoj županiji“ uređivat će i voditi novinar Branko Biočić.