ISTARSKI DERBI PRIPAO UMAGU

Rukometaši Poreča poraženi su 21:27 od Umaga u posljednjem, 14. kolu, Paket24 Premijer lige. Umag je od početka pokazao da namjerava uzeti dva boda iako niti jednoj momčadi bodovi nisu bili važni za nastavak sezone u Ligi za prvaka, odnosno Ligi za ostanak. Poreč je tako prvi dio sezone i službeno završio na trećem mjestu.

Od samog starta mogli smo vidjeti podjednaku utakmicu. Iako je do prvog vodstva stigao Poreč i to sedmercem Matije Rađakovića, ubrzo je domaćin preokrenuo na 3:2. Ta se minimalna prednost izmjenjivala između obje momčadi kroz cijelo prvo poluvrijeme.

Obrane su bile čvrste pa se do pogodaka dolazilo teže , ali ipak uspješno. Imao je Poreč nekoliko prilika za odvojiti se, no u tome nije uspio. Napad nije bilo dovoljno koncentriran za napraviti razliku, a Umažani su to dobro kažnjavali i tako ostajali uz bok Poreča.

U nastavku susreta Umag već u 38. minuti kažnjava nove greške Poreča te preko Gabriela Buvinića postavlja 16:14. Samo nekoliko minuta kasnije ponovno Buvinić zabija, ovog puta s linije sedam metara za +3. Poreč se mučio u napadu, nije imao rješenja stoga je trener Ilija Lovrinović bio primoran pozvati minutu odmora.

Sedam minuta bez pogotka prekida Lucian Krajcar, a uz obranu Davida Vladića Poreč smanjuje na 16:18. Dobro izdanje naših igrača je kratko trajalo jer je stigla 5-0 serija Umaga koja je i odlučila utakmicu. Razlika od šest golova zadržala se sve do isteka 60. minute kada je na semaforu stajalo 27:21 za domaćina.

Kod Poreča je najefikasniji bio Tim Thoss s pet pogodaka, po tri su dodali Luka Vučić, Luka Malinarich i Matija Rađaković, a na vratima je David Vladić sakupio sedam obrana. U redovima Umaga najbolji je bio Gabriel Buvinić s osam golova, Antonio Dizdar zabio je njih šest, a vratari Milinković-Matijević zaustavili su osam porečkih napada.

Poreč se sada okreće srijedi i Kupu Hrvatske kada u osmini finala gostuje kod Ivančice Ivanec. U subotu, 19. veljače, počinje Liga za prvaka, a u sklopu prvog kola u Poreč stižu Sesvete.

Paket24 Premijer liga, Liga A, 14. kolo:
Umag – Poreč 27:21 (12:12)

MRK Umag: Milin-Ungar, Milinković 3 obrane, Matijević 5 obrana; Buvinić 8, Rajković 1, Horozović 1, Dizdar 6, Galović, Buršić, Tomljanović 5, Sinčić 3, Golik 2, Ćuzović 1
Isključenja: 8 minuta (Horozović 4, Tomljanović 2, Ćuzović 2)
Sedmerci: 5/6

RK Poreč: Vladić 7 obrana, Krbavčić 1 obrana; Muranović, Thoss 5, Krajcar 2, Vučić 3, Đukanović, Petrov, Malinarich 3, Rađaković 3, Čipraka, Plovanić, Moslavac 1, Ikanović 1, Bošnjak 1, Ljubić 2
Isključenja: 2 minute (Ikanović 2)
Sedmerci: 2/4