65. GODIŠNJICA PRVE RUKOMETNE UTAKMICE ODIGRANE U BUJAMA

Na inicijativu Juraja Radovčića, nastavnika tjelsnog odgoja u Gimnaziji Vladimira Gortana, u jesen 1953. osniva se DTO-u Partizan muška i ženska rukometna sekcija.

Na današnji dan, prije 65 godina (4.4.1954) u Bujama je odigrana prva javna utakmica, a igrale su ekipe DTO Partizan Buje (slika ekipe u prilogu) i vojni garnizon Buje! Rezultat utakmice bio je 4:4!

Prije 5 godina, 4.4.2014 organizirali smo susret sudionika tog događaja s mladim igračima i igračicama Buja te smo na taj način obilježili šezdesetu godišnjicu. Prisjećajući se tog susreta (slika u prilogu) prisutni su bili prof. Juraj Radovčić, nekadašnji igrači Buja Ljubo Tomažić (18 puta reprezentativac Jugoslavije), Stjepan Pečanić, Marko Martinčić, Valentin Jakac te mlade uzdanice bujskog muškog i ženskog rukometa. Druženje je počelo razgovorom legendi koje su mladima ispričali o nekadašnji događajima, uz završnu misao da je u razvoju škola najbitnija (svi završili fakultete i imali velike karijere) ali i spojiva sa sportom koji je obilježio njihov život! Nakon toga odigrana je utakmica između dečki i djevojčica!

Hvala profesoru Juraju Radovčići, ali i ostalima koji su kroz godine dali svoj doprinos da klub opstaje i postoji, a aktivan je i dan danas!!!

Forza Buje

Susret generacija i obilježavanje šezdesete godišnjice, 4.4.2014.


MRK Buje ’53, sezona 2018./19.